Histoire

Opdrachtgever
Histoire Magazin

Sector
Design

Expertise
webdesign
maatwerk website
en webshop
product- en ordersysteem
middleware

Histoire.nl

Histoire is actief in de wereld van in- en verkoop van klassiek modern design uit de 20e eeuw, waarbij kwaliteit, tijdloosheid en functionaliteit onderscheidende factoren zijn. Wij bedachten een online-omgeving waarin deze topstukken tot hun recht komen én inspireren met behulp van ongebruikelijke webshop-functies.

Histoire is een begrip in de wereld van bijzonder midcentury-design. Door de snelle online-ontwikkelingen voldeed de website niet meer aan de huidige doelstellingen. Aan ons is gevraagd om het hoogstaande niveau van Histoire te vertalen naar de website met webshop-functie. Met één credo in gedachte, nooit inleveren op kwaliteit.

Naast de fysieke winkel van Histoire – gevestigd in een karakteristiek pand – is het van belang deze sfeer ook online te creëren. Dit heeft ertoe geleid, dat de website een minimalistisch design heeft zodat de topstukken center stage krijgen, net als in de winkel. De bijzondere producten voelen bijna museaal aan. Om ze tot hun recht te laten komen, is de traditionele webshop vaarwel gezegd en een galerie-omgeving ontworpen, die aansluit bij de high-end designklassiekers. Daarnaast ligt de focus op informeren, verdiepen en enthousiasmeren. Aanleiding voor ons om de eigenaar van Histoire te observeren terwijl ze haar kennis(-verhalen) deelt met de klant. Dit kon namelijk nog wel eens van pas komen in de website.

De kracht van de website zit hem in een clean ontwerp, eenvoud met aandacht voor details en technische functionaliteiten. Omdat Histoire over elk meubelstuk een interessant verhaal kan vertellen, is er een audiotoer-functie ingebouwd, waarin het museale aspect nog meer benadrukt wordt. Net als een wisseltentoonstelling, wordt de website gebruikt als presentatiemiddel van producten en voor Histoire’s kennis en expertise voor de internationale clientèle.