Palliaweb

Opdrachtgever
Palliaweb / IKNL

Sector
Gezondheidszorg

Expertise
Corporate identiteit
Webdesign

palliaweb.nl

Beladen informatie toegankelijk gemaakt. Samen met het team van Palliaweb hebben we het online informatieplatform een visuele update gegeven en de user experience verder geoptimaliseerd.

Palliaweb heeft ons bij het update-proces betrokken om de wensen en ideeën voor het informatieplatform te ontwerpen. Met het grote bereik en het toenemend aantal bezoekers, is de gebruikersgroep nog diverser geworden. Reden voor het Palliaweb-team om de doelstellingen bij te sturen, te beginnen met de user experience.

Met behulp van een gebruikerspanel is er uitvoerig getest op zoekgedrag, functionaliteiten en de visuele uitstraling van het platform. Met de feedback en kennis die is opgedaan, zijn bevindingen omgezet in wire frames en mockup’s om tot het meest optimale eindresultaat te komen.

De homepage heeft een nieuw design gekregen waarbij de etalage-functie is uitgebreid. Daarnaast is er meer kruisbestuiving tussen de contentpagina’s bewerkstelligd en is de huisstijl ge-update naar de huidige doelstellingen: betere pagina-hiërarchie, gerelateerde informatie met elkaar koppelen en toepassing van fotografie/beeldbank.

Belangrijk overkoepelend element is de brede toegankelijkheid door middel van rustige visuele toepassingen en een duidelijke web-navigatie.

Palliaweb_header