VUmc palliatief onderwijsplatform

Opdrachtgever
Amsterdam VUmc / ZonMw

Sector
Gezondheidszorg

Expertise
Business analyse
Corporate identiteit
UX design
Webdesign

Palliatieve Zorg Onderwijs

Met steun van ZonMw heeft het Amsterdam VUmc – in samenwerking met Palliaweb – de ontwikkeling gestart van een nieuw onderwijsplatform gericht op palliatieve zorg voor (aankomend) zorgprofessionals. Binnen deze online-omgeving komen vraag en aanbod van onderwijsmaterialen samen, zijn alle bij- en nascholingen op het gebied van palliatieve zorg inzichtelijk gemaakt, kruisbestuivingen van informatie samengebracht en worden zorgprofessionals gemotiveerd hun kennis te verrijken en te delen.

Het interne team van het VUmc heeft ons benaderd met de vraag om alle inhoudelijke en functionele wensen van het grote aantal stakeholders te inventariseren en hier een passend webontwerp voor te maken. Uitdaging? Van student en docent tot zorgspecialist, iedereen moet zich gerepresenteerd voelen én het platform als go-to informatiebron gaan gebruiken.

Aan de hand van een intensieve business-analyse van kennissessies en stakeholder-interviews hebben we ons in de materie ondergedompeld. Met onze agile werkmethode zijn er wekelijks webdesign mock-up’s ontwerpen gemaakt. Deze vertalen van inhoud naar beeld.

Door deze visuele manier van werken, verzamelen we feedback over de (weergave van) inhoudelijke informatie, de ideale user-experience en een efficiënte web-navigatie per doelgroep. Door telkens de visie naast de mock-up uitwerkingen te leggen en aan te scherpen, zijn we tot alomvattende wire-frames gekomen. Deze vormen de fundering van het platform en geven alle visuele en functionele wensen een eigen plek.

Het onderwijsplatform heeft een plek gekregen binnen het framework van Palliaweb.nl. Met deze samenwerking is alle beschikbare informatie over palliatieve zorg binnen één duidelijke bron vindbaar. Het onderwijsdeel heeft een eigen visuele identiteit gekregen (kleurenpalet, beeldbank en illustratiestijl) om het informatie-onderscheid te benadrukken met de rest van Palliaweb.

Het platform is modulair ontworpen en ontwikkeld, zo is het in de toekomst gemakkelijk uit te breiden en wordt elke doelgroep optimaal bediend met eigen onderwijsproducten en online-functionaliteiten.